Nytt frå M/S Svanøy

Publisert 18. januar 2012 under Nyhende

Haugaland Veteranbåtlag har hatt høve til å gå gjennom båten etter brannen, og har friskt mot. Dei oppsummerer slik på facebook-sida si;

Ellers litt kommentar til brannen, som jo ikke var hyggelig i det hele tatt. Sett i forhold til STORD I, så har ikke vi mistet noe, nesten. De hadde jobbet i mange år, og så brant den opp på jomfruturen. Båten er flere ganger større enn vår, og fikk store varmeskader på skroget, som har bulket den dag i dag. Likevel framstår den som et smykke nå når den er gjenoppbygd. Slikt står det respekt av! Vårt skrog er fortsatt ikke varmeskadet i det hele tatt. Jeg må vel innrømme at hadde vi vært i samme situasjon som STORD I, da hadde det vært stor fare for at vi hadde gitt opp, selv om båten vår er ganske liten i forhold.
Gjennom de årene vi har holdt på, så har vi hatt en rekke opplevelser hvor vi har vært nærmere å måtte gi oss enn denne gangen. Nå var det igen i styret som tenkte tanken en gang. Motoren står trygt på Aibel, god som ny, og kan startes når som helst.

Alt vi har jobbet med om bord er berget i land, så vi har tross alt ikke bygd opp noen ting som brant opp. Nå må vi bare fortsette å rydde opp selv om det blir på en annen måte, men vi trenger ikke merke og ta vare på noe, bare kaste. Alt som for har vi masse bilder av, og andre opplysninger. Ingen problemer med å rekonstruere noe av det.

Det største savnet er nok overbygget. Her må vi få opp noe nytt, men nå trenger vi ikke noe som er på langt nær så stort som det vi hadde, så hvis noen har noe å bidra med her, er vi svært takknemlige.

Bra det!