Gamle motorar

Publisert 24. januar 2013 under Nyhende

For dei som ikkje har høve til å være med på Årsmøte i AL Atløy og er i Bergen kan kanskje eit lite seminar om gamle motorar freiste. Egil Sunde og Sandviken Kystkultursenter inviterer, og vi gjengir invitasjonen her;

sandviksboder1

Muligens oppfinnerne av semidieselen og påhengsmotoren var påvirket av mytene om uhyrene som hørte havet til i historisk tid, og havets ustabile natur..
Uansett skapte de lunefulle mytologiske vesener som i mange ti-år gav hjerteslag til små og store båter langs kysten. Erik Bye kalte semidieselen i skøyten sin for «Vestlandsfanden». Det var kanskje ikke uten grunn?

seagullTorsdag 31. januar kl. 18.30 vil noen av våre fremste kjennere av de gamle motorene fortelle mer om semidieselens og gammelpåhengerens historie – og mulige sjeleliv. Jan-Arve Osnes fra Sandviken Motorklubb tar for seg semidieselen, mens Rune Tvedt fra Bergen Maritime Vernelag snakker om påhengsmotoren.
Kan du forklare forskjellen på glødemotor, semidiesel og diesel, totakter og firetakter? Her er i alle fall sjansen til å stille fagfolkene spørsmål om gammelmotoren, og få praktiske tips. Det vil også bli muligheter for en omvisning i motorsamlingen i kystkultursenteret.

Inngang B, Sandviksboder 16, 3. etg.

NB: Foredragene er åpne for alle. Gratis adgang, og enkel servering.
Vi minner samtidig om at det blir foredrag/kurs i stell og vedlikehold av trebåter den 28. februar i kystkultursenteret